Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man geëlektrocuteerd bij werkzaamheden aan kermisattractie

22-08-2022, 17.56 uur

Bij werkzaamheden op een Spaanse kermis is een man omgekomen. Het personeelslid was aan het werk bij de attractie Master XXL, een carrousel met op en neer springende armen met gondels eraan. Toen hij aan een elektriciteitskabel zat, werd hij geëlektrocuteerd.

Het dodelijke ongeluk vond deze maand plaats bij de opbouw van de kermis in de gemeente Guía de Isora, gelegen op het eiland Tenerife. Volgens regionale media was het slachtoffer in de twintig.

Na afloop is de attractie van de onbekende fabrikant Cortes gesloten voor onderzoek. Autoriteiten stelden echter al vrij snel vast dat er geen sprake was van een technisch mankement. Daarop werd de verzegeling opgeheven.

Zeer spijtig
Ondanks het fatale incident koos men ervoor om de kermis een dag later gewoon te openen zoals gepland, inclusief alle festiviteiten én de Master XXL. "Het programma voor de Fiestas Alcalá gaat gewoon door", liet de voorzitter weten op Facebook. "We vinden het zeer spijtig wat er is gebeurd, maar dit ligt buiten onze organisatie."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be