Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nog geen deal met Bobbejaanland voor nieuwe editie muziekfestival, maar organisatie houdt vertrouwen

26-08-2022, 12.48 uur

Na de onverwachte annulering van muziekfestival 100% Retro in Bobbejaanland heeft de organisatie alle hoop gericht op 2023. Op zondag 23 augustus volgend jaar moet het grote evenement alsnog doorgaan, bezweert organisator Hugo Foets. Maar hoewel hij eerder zei al een overeenstemming te hebben met Bobbejaanland, blijkt er nog geen contract getekend te zijn.

In gesprek met VTM Nieuws vertelde Foets vorige week al te kunnen garanderen dat het 100% Retro Festival in 2023 alsnog plaatsvindt. "Die garantie kunnen wij vandaag geven, door het partnerschip met Bobbejaanland en een aantal sponsoren", luidde de boodschap. Ingewijden melden echter aan Looopings dat er op dit moment nog geen overeenkomst is gesloten met het Vlaamse pretpark.

Dat klopt, bevestigt Foets in gesprek met Looopings. "Het zijn moeilijke momenten geweest met veel vragen van de pers. Op een gegeven moment neem je soms ongelukkige woorden in de mond. De terminologie is een beetje foutief gekozen: Bobbejaanland is geen partner van mij of van de organisatie, maar slechts een faciliterende partij."

Logisch
En de deal met Bobbejaanland? "Het is correct dat er nog geen handtekeningen op papier staan. De directie van Bobbejaanland heeft gevraagd om eerst 2022 goed af te ronden. Wat ons betreft is dat logisch. Als we alles netjes hebben geregeld met de tickethouders en de artiesten, belet niets ons om voor 2023 een nieuw festival te organiseren in het pretpark."

Alle seinen staan op groen, aldus Foets. En mocht er onverhoopt toch een kink in de kabel komen met Bobbejaanland, dan houdt hij vertrouwen. "In 2023 is er 100 procent zeker een 100% Retro Festival. Die garantie geef ik de consument. Als Bobbejaanland nee zou zeggen, wat ik niet verwacht want die kans is bijzonder klein, zijn er nu al voldoende alternatieven."

Johnny Logan
Tijdens het evenement van afgelopen weekend zouden onder meer Frans Bauer, Londonbeat, The Ritchie Family, The Trammps, 2 Unlimited, The Fortunes, Helmut Lotti, Johnny Logan en Soulsister optreden. Na de plotselinge annulering kregen de tickethouders drie opties: het aankoopbedrag volledig terugvragen, het aankoopbedrag gedeeltelijk terugvragen of het entreebewijs bewaren voor 2023.

Foets is afgelopen week verguisd in de Vlaamse media. Hij werd neergezet als een oplichter en een fantast die al meerdere faillissementen op zijn naam heeft. De festivalorganisator realiseert zich dat hij de schijn tegen heeft. "Ik begrijp de teleurstelling bij de mensen die zich verheugd hadden op het festival. Maar ik verstop me niet, ik sta iedereen met klachten persoonlijk te woord. Open communicatie is belangrijk. En nu is het tijd om niet alleen te reageren met mooie woorden, maar ook de daden te kunnen laten zien."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be