Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Organisator van geannuleerd festival in Bobbejaanland vraagt financiële bijdrage aan tickethouders

21-08-2022, 12.36 uur

Wie een ticket heeft gekocht voor het geannuleerde muziekfestival 100% Retro in Bobbejaanland, kan het aankoopbedrag terugvragen aan de organisatie. Daarbij krijgen de tickethouders wel een opvallende keuze. Ze hebben de mogelijkheid om slechts een deel van het bedrag te ontvangen.

"Hierbij heb je de mogelijkheid om een deel van je orderbedrag aan de organisator te doneren", valt te lezen in een e-mail die aan klanten is verstuurd. Organisator Hugo Foets hoopt dat mensen ervoor kiezen om zijn noodlijdende bedrijf te spekken, zelfs nu het evenement dat hij probeerde op te zetten niet doorgaat.

In een warrig interview met VTM Nieuws suggereert hij dat tickethouders er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de reeds betaalde servicekosten aan hem te schenken, of de helft van de ticketprijs. "Dat is aan ieder om te oordelen hoe ze daarmee omgaan." De initiatiefnemer vergelijkt het met "een soort van crowdfunding", bedoeld om ervoor te zorgen dat het festival in 2023 "een garantie heeft om door te gaan".

Sponsoren
Maar, zo vult Foets aan, die garantie is er eigenlijk al. "Die garantie kunnen wij trouwens vandaag geven door de samenwerking met Bobbejaanland en een aantal sponsoren." Dat roept de vraag op waarom de donaties dan precies nodig zijn.

Hugo Foets staat bekend als een notoire wanbetaler, die mooie praatjes heeft maar beloftes zelden nakomt. Hij liet al verschillende initiatieven failliet achter, inclusief bijbehorende schulden. Toch gaat hij ervan uit Bobbejaanland weer met hem in zee zal gaan voor een nieuwe editie van het 100% Retro Festival, dat in augustus 2023 moet plaatsvinden. Het attractiepark heeft zelf verder niets te maken met de organisatie: 100% Retro huurt het terrein volledig af en verzorgt vervolgens alle activiteiten en faciliteiten.

Vertrouwen
Gezien alle financiële moeilijkheden en de tegenvallende kaartverkoop van dit jaar is het nog maar de vraag of het festival in 2023 wel doorgaat. Foets heeft daar zelf nog steeds alle vertrouwen in, beweert hij. Maar, zo waarschuwen experts, als veel festivalgangers hun geld terugvragen, komt de organisator nog verder in financiële problemen.

Op het 100% Retro Festival zouden zaterdag onder andere Frans Bauer, Mama's Jasje, George McCrae, Londonbeat, The Ritchie Family, The Trammps, 2 Unlimited, The Fortunes, Helmut Lotti, Johnny Logan en Soulsister optreden. Minder dan 24 uur voor aanvang kwam het bericht over de annulering naar buiten. De Belgische consumentenvereniging Test Aankoop heeft een dossier geopend voor de vele klachten die binnenkomen over het festival en de organisatie.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be