Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zonnepanelen op parkeerterrein Efteling sinds deze maand in gebruik

23-09-2022, 21.44 uurBeeld: Nick Ringelberg

De Efteling heeft de duizenden zonnepanelen op de parkeerplaats in gebruik genomen. Het attractiepark vroeg in 2019 een vergunning aan om één van de parkeerterreinen vol te zetten met overkappingen met zonnepanelen erop. In april dit jaar werd het eerste paneel geplaatst. Nu wordt er daadwerkelijk stroom opgewekt.

Sinds dinsdag 13 september zijn de zonnepanelen in gebruik, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Met het zonnepark op P2 - de nieuwe naam voor de parkeervakken K, L en M - kan de Efteling jaarlijks een vijfde van het energieverbruik opwekken.

Die hoeveelheid is vergelijkbaar met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 1750 huishoudens. De Efteling noemt het zelf "de grootste stap op het gebied van duurzaamheid tot nu toe". Bijkomend voordeel is dat auto's beschut staan tegen zon en sneeuw. In 2030 wil het park volledig klimaatneutraal zijn.

Sierlijke krullen
De afgelopen maanden zijn de overkappingen nog lichtelijk gedecoreerd. Van echte Efteling-thematiek is geen sprake, maar er kwamen wel sierlijke krullen aan de randen. Ook zijn er bordjes opgehangen met afbeeldingen van Efteling-bewoners. De constructies zijn zo ontworpen dat ze in de toekomst relatief makkelijk verplaatst kunnen worden, mocht de Efteling op deze plek gaan uitbreiden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be