Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Dit worden de vier nieuwe attracties in Toverland: bekijk de ontwerpen

15-09-2022, 15.00 uur

Toverland gaat themagebied Avalon uitbreiden met vier nieuwe attracties, waaronder een tientallen meters hoge vliegtuigmolen. Dat heeft het Limburgse attractiepark zojuist bekendgemaakt. Eerder lekte via Looopings al uit dat het park voorbereidingen treft voor de komst van een parachute tower, een treinbaan en een kindercarrousel. De vierde en laatste attractie wordt een sky fly van de Duitse fabrikant Gerstlauer.

We kennen het attractietype van Duinrell, waar al sinds 2016 een vergelijkbare attractie te vinden is onder de naam Wild Wings. In Toverland wordt de constructie gebouwd op een bijzondere plek, namelijk midden in de helix - de grote spiraal - van wing coaster Fenix. De toevoeging krijgt de naam Pixarus, met de ondertitel Flight School of Magic.

Het idee is dat leerlingen van tovenaar Merlijn vliegles krijgen. Ze nemen plaats in één van de twaalf stoeltjes, vastgemaakt aan een enorme arm. De attractie is voorzien van een interactief element: tijdens het draaien kunnen de passagiers zelf kiezen of ze over de kop gaan, door met hun handen twee vleugels te bedienen. De 22 meter hoge constructie komt te staan op een 5 meter hoog platform, zodat de vlucht een maximale hoogte krijgt van 27 meter.

Dragonwatch
De parachute tower van fabrikant Intamin, waarover al langer wordt gesproken, gaat Dragonwatch heten. Toverland spreekt over een "familievriendelijke valtoren" met een maximale valhoogte van 17 meter. "Dit is de ideale plek om de draken van Avalon te spotten en te genieten van het uitzicht over het attractiepark." Inclusief decoraties wordt de totale constructie circa 40 meter hoog. In Disneyland Paris opende in 2010 een vergelijkbare toren met de naam Toy Soldiers Parachute Drop.

In rondrit Garden Tour maken bezoekers een 131 meter lange tocht langs de flora en fauna in de kruidentuin van Merlijn. Ze nemen plaats in karretjes die worden voortgetrokken door uit de kluiten gewassen bijen. De insecten hebben van toverdrank gesnoept, waardoor ze over bijzondere krachten beschikken. Het transportsysteem wordt geleverd door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln, bekend van bijvoorbeeld De Oude Tufferbaan in de Efteling.

Eenhoorn
Aan de voet van Dragonwatch realiseert Toverland de molen Jumping Juna. De kleurrijke attractie van de Italiaanse firma Zamperla is gericht op de kleintjes: het verhaal gaat over de eenhoorn Juna en het draakje Sparky, twee nieuwe Toverland-karakters, die een verkleedfeestje houden. Kinderen kunnen plaatsnemen in een gondel vormgegeven als één van de twee fantasiedieren.

Naast de vier mechanische attracties plant Toverland een nieuwe waterspeeltuin, een dreumesspeelplaats en "upgrades van bestaande attracties". De investering van 10 miljoen euro moet zorgen voor een langere verblijfsduur in Avalon. Men hoopt op meer bedrijvigheid rond restaurant The Flaming Feather. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding af zal zijn. Daarom wordt voorlopig gesproken over "medio 2023". Tijdens de werkzaamheden zal achtbaan Fenix af en toe noodgedwongen gesloten zijn.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be