Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsa hangt waarschuwing op in zwembaden: 'Kinderen moeten altijd begeleid worden'

19-08-2022, 12.22 uurBeeld: Mr.Themeparkfans

In de zwembaden van Plopsa is een waarschuwingsposter opgehangen waarop volwassenen lezen dat ze hun kinderen niet uit het oog moeten verliezen. Het komt volgens Plopsa steeds vaker voor dat ouders en andere begeleiders nonchalant omgaan met kleine kinderen, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

In juli werd een jongen van de verdrinkingsdood gered nadat hij alleen was gelaten in Plopsaqua Landen-Hannuit. Afgelopen weekend trof een medewerker van het waterpark een meisje van 2,5 jaar oud en een jongetje van 10 maanden in kritieke toestand aan. Hun ouders hadden hen gedumpt tussen een hoop tassen, zodat ze zelf konden gaan zwemmen.

In de hoop dergelijke onwenselijke situaties te voorkomen, hangt sinds deze zomer een special pamflet in Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit. "Kinderen jongeren dan 12 jaar en kinderen zonder zwembrevet moeten, voor hun eigen veiligheid, altijd begeleid worden door een volwassene die zelf kan zwemmen, zowel in als uit het water", valt daarop te lezen.

Zwemvest
"Het dragen van zwemarmbandjes of een zwemvest is verplicht voor kinderen tot en met 1 meter. Dit vervangt de supervisie door een volwassene niet!" Plopsa benadrukt dat er ter plekke zwemvesten verkrijgbaar zijn.

Een woordvoerder van de Plopsa Group spreekt over "een kleine maar niet onbelangrijke groep mensen" die hun kinderen bijvoorbeeld alleen laten rondlopen en in het diepe laten zwemmen. "We moeten echt heel alert zijn."

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be