Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Marvel-gebied Disneyland Paris afgekraakt door beroemde Amerikaanse vlogger: 'Heel triest'

17-08-2022, 19.21 uur

Een bekende Amerikaanse pretparkvlogger heeft geen goed woord over voor Avengers Campus, het nieuwe Marvel-themagebied van Disneyland Paris. Taylor Bybee van YouTube-kanaal Coaster Studios, goed voor meer dan 200.000 abonnees, bracht afgelopen maand een bezoek aan het Marvel-gedeelte. In een video met de veelzeggende titel "Het slechtste gebied dat Disney ooit heeft gebouwd" kraakt hij de uitbreiding volledig af.

Bybee noemt Avengers Campus "het meest waardeloze dat we in tijden hebben gezien". De belangrijkste kritiekpunten: de attracties zijn armoedig, het gebied oogt kaal en sfeerloos en er is nauwelijks een link met de Marvel-films. Volgens de Amerikaan is het project een voorbeeld van de "nieuwe mentaliteit" bij Disney, waarbij men zo veel mogelijk geld wil verdienen met zo min mogelijk inspanning.

"Het zou een understatement zijn om te zeggen dat we teleurgesteld zijn", aldus Bybee, die naar eigen zeggen álle Marvel-films en -series gezien heeft. Hij hoopte op een gedetailleerde en sfeervolle themawereld, rechtstreeks afkomstig uit de blockbusters. In plaats daarvan trof hij een soort industrieterrein met wat Marvel-logo's en -posters aan. "Dit is niet waar ik aan denk bij een Avengers-gebied. Wat is hier misgegaan?"

Simpelweg sneu
In de ruim veertien minuten durende video worden ook de twee attracties Spider-Man W.E.B. Adventure en Avengers Assemble: Flight Force door de mangel gehaald. "Ik durf te beweren dat ze niet eens geprobeerd hebben om er iets goeds van te maken", zegt Bybee over lanceerachtbaan Flight Force, de nieuwe versie van Rock 'n' Roller Coaster. De rit is tegenwoordig grotendeels donker, op een paar schermen na. "Heel triest. Het was bijna komisch hoe dom het was. Deze attractie is gewoon simpelweg sneu."

De Spider-Man-darkride wordt door Bybee omschreven als "één van de slechtste attracties die ik in mijn leven heb gedaan". "Het is zó stom. Het concept is dom en de uitvoering is dom. Kleine kinderen zullen het waarschijnlijk wel leuk vinden, maar daar houdt het ook op." De vlogger benadrukt dat de techniek achter de darkride niet heel bijzonder is: hetzelfde concept wordt al langer gebruikt door de Legoland-parken, onder de noemer Lego Ninjago The Ride.

Grote naam
De videomaker, die het kanaal Coaster Studios runt met zijn vriendin Sarah Anderson, had meer verwacht van een grote naam als Walt Disney Imagineering. "We hebben gezien waar Disney toe in staat is. Is dit echt het beste dat Disney kon doen? Als dit de richting is waar Disney naartoe gaat: oef, dan ben ik niet geïnteresseerd."Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be