Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Joris en de Draak in de Efteling draait weer op halve capaciteit

17-08-2022, 13.03 uurBeeld: Wheelchair Efteling vlogger

Bij houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling zijn opnieuw reparatiewerkzaamheden nodig. Daarom is momenteel slechts de helft van de attractie operationeel: bezoekers kunnen alleen een ritje maken in de Vuur-baan, bevestigt een Efteling-voorlichter aan Looopings.

De Water-baan wordt tot nader order niet gebruikt. "We zijn afhankelijk van de planning van een externe partij", legt de woordvoerder uit. "We doen er alles aan om de blauwe baan dit weekend weer operationeel te hebben."

Het probleem ontstond eind vorige week, midden in het drukke hoogseizoen. Door de gehalveerde capaciteit loopt de wachttijd op. Joris en de Draak was de afgelopen dagen de attractie met veruit de langste wachtrij in het park.

Renovatie
Tijdelijke sluitingen voor noodreparaties komen bij Joris en de Draak de laatste jaren bijzonder vaak voor. Het is de bedoeling om de attractie uit 2010 komend najaar nieuw leven in te blazen middels een ingrijpende renovatie. Die klus duurt naar verwachting van begin oktober tot eind december.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be