Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Landen-Hannuit

Ouders laten twee kleine kinderen achter tussen hoop tassen in Plopsa-zwembad

15-08-2022, 23.59 uur

In het Belgische waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit is zondagavond op het nippertje een drama voorkomen. Ouders besloten om hun twee zeer jonge kinderen achter te laten tussen een hoop tassen, zodat ze zelf ongestoord konden genieten van de glijbanen en andere waterattracties. Een medewerker trof de kleintjes - een meisje van 2,5 jaar oud en een jongetje van 10 maanden - in kritieke toestand aan.

Ze dreigden hun bewustzijn te verliezen en vertoonden tekenen van oververhitting. Het Plopsa-personeel heeft onmiddellijk hulpverleners gewaarschuwd. Toen die ter plaatse kwamen, werd besloten om ook de politie in te schakelen omdat er sprake was van verwaarlozing van kinderen.

Pas toen de agenten arriveerden, meldden de ouders zich: een 24-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Molenbeek. Zij waren op dat moment echter meer bezorgd over de kosten van de ambulance dan over het welzijn van hun eigen kinderen, zo vertelt de parkmanager van Plopsaqua in gesprek met Vlaamse media.

Vervolgd
De kindjes zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Luik. Ze verkeren niet in levensgevaar. Op dit moment wordt de zaak verder opgepakt door de politie. Agenten hebben getuigen verhoord. Mogelijk worden de ouders vervolgd voor verwaarlozing. Ze zijn in ieder geval de rest van hun leven niet meer welkom bij Plopsaqua.

Opvallend genoeg deed Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof onlangs nog een oproep aan ouders om hun kinderen beter in de gaten te houden tijdens het zwemmen in Plopsaqua Landen-Hannuit. Volgens hem ontstaan er steeds vaker gevaarlijke situaties doordat nonchalante volwassenen hun kroost uit het oog verliezen.

Meer Plopsaqua Landen-Hannuit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be