Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chessington World of Adventures Resort

Engels pretpark bevestigt Jumanji-themagebied met spectaculaire achtbaan

16-08-2022, 08.57 uur

Een pretpark in Engeland gaat een themagebied bouwen rond filmreeks Jumanji. Chessington World of Adventures opent in 2023 World of Jumaji, met als belangrijkste trekpleister een spectaculaire rollercoaster. Bouwplannen van de achtbaan, een wing coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard, kwamen een jaar geleden al naar buiten.

Een wing coaster is een achtbaan met zitplaatsen naast de rail, zoals Fenix in Toverland. Bijzonder is dat het in Engeland gaat om een shuttle-versie: er wordt gebruikgemaakt van een doodlopende baan met een achterwaartse en voorwaartse lancering. De topsnelheid bedraagt zo'n 70 kilometer per uur.

Nieuwe ontwerpen tonen dat de achtbaan straks om een enorme rots in de vorm van een jaguar heen kronkelt. Het bijna 17 meter hoge gevaarte met de naam Jaguar Shrine vormt het middelpunt van een opwaartse spiraal. De trein komt er kort tot stilstand en rijdt vervolgens achteruit terug naar het station. Twee familieattracties maken het gebied compleet.

Speelbord
Het project gaat 17 miljoen pond kosten, ruim 20 miljoen euro. In eerdere bouwdocumenten werd gesproken over een themadeel met de titel Amazon Land. Daarbij troffen kenners al wel een verwijzing naar het Jumanji-thema aan: de vorm van het Jumanji-speelbord was zichtbaar in het landschap.

Parkeigenaar Merlin Entertainments maakte afgelopen voorjaar bekend een exclusieve deal gesloten te hebben met Sony Pictures voor het gebruik van het merk Jumanji in Europa en Noord-Amerika. Eerder dit seizoen opende het Italiaanse attractiepark Gardaland, ook onderdeel van Merlin, al een grote Jumanji-darkride.

Spinning coaster
In Chessington World of Adventures staan momenteel vier achtbanen, waarvan de laatste opende in 2004. Dat was spinning coaster Dragon's Fury. Verder zijn er powered coaster Scorpion Express (1987), suspended coaster Vampire (1990) en wilde muis Rattlesnake (1998).

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Chessington World of Adventures Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be