Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Halloween Horror Festival in Movie Park wordt minder bloederig, vertelt directeur

16-08-2022, 01.58 uurBeeld: Ride Review

Movie Park Germany is van plan om het bekende Halloween Horror Festival iets minder bloederig te maken. Het Duitse pretpark staat bekend om gruwelijke taferelen met afgehakte ledematen en heel veel bloed. Dat element wordt wat afgezwakt, zegt marketingdirecteur Manuel Prossotowicz. De focus moet meer komen te liggen op subtiele spanning.

"Vandaag de dag willen we wat afstand nemen van al die bloedspetters", vertelt Prossotowicz in een Engelstalige aflevering van de podcast ScarePod. "Want we merken - en dat blijkt ook uit enquêtes - dat gasten echt een beetje klaar zijn met al dat bloed en die ingewanden overal. We proberen het nu iets subtieler te maken."

Men zoekt daarbij de balans tussen bloed en psychlogische horror, legt het directielid uit. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers. Nederlanders, die 20 procent van het totale bezoekersaantal van Movie Park vormen, zijn over het algemeen minder onder de indruk van bloederige scènes dan de oosterburen.

Horrorwood Studios
Verder onthult Prossotowicz dat voor komend najaar gebouwd wordt aan een nieuw spookhuis met een filmthema. Daarmee wordt het verhaal achter het evenement, dat draait om de Horrorwood Studios, verder uitgediept. Movie Park werkt ook aan nieuw straatacts en een speciale halloweenshow voor het overdekte theater Studio 7.

Insidious: Chapter 2, het spookhuis onder de tribune van de stuntshow Crazy Cops New York, gaat niet meer open. Die locatie had vaak last van beschadigingen door wateroverlast. Omdat het plafond niet waterdicht is, kwam regenwater in de decors terecht. "Het hout begon te rotten. Het kostte veel geld om het steeds op te knappen." Bovendien was het haunted house volgens de directeur niet echt populair meer.

The Clinic
Er wordt ook al nagedacht over de komende jaren. Movie Park kijkt daarvoor goed naar de concurrentie. Prossotowicz noemt het toevoegen van exclusieve belevingen als Below en The Clinic in Walibi Holland als een optie. Ook het realiseren van een festivalterrein als Walibi Belgium staat op de wensenlijst. Daarnaast zou het openen van een tijdelijke VR-attractie een mogelijkheid zijn.


Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be