Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi heropent Lost Gravity en Blast: nog even wachten op Splash Battle

18-08-2022, 18.22 uur

Twee van de vier gesloten attracties in Walibi Holland zijn weer open. Sinds dinsdag is top spin Blast weer in bedrijf. Woensdag kon ook achtbaan Lost Gravity weer in gebruik genomen worden. Op dit moment zijn alleen waterattractie Splash Battle en treinrit Walibi Express nog gesloten.

Blast ging de derde week van juli dicht door een technisch mankement. Er moest een onderdeel vervangen worden. De levering liet vervolgens lang op zich wachten. Lost Gravity viel vorig weekend stil. Ook daar moest men wachten op een onderdeel. Het component werd in het buitenland gerepareerd, vertelde een woordvoerder.

Bij Splash Battle vond op 23 juni een ongeluk plaats, waarbij een medewerkster met haar voet terechtkwam tussen het stationsplatform en een boot. Naar aanleiding van het incident zijn de veiligheidseisen aangescherpt. Waarschijnlijk kan de attractie later deze week weer open, na goedkeuring van keuringsinstantie TÜV.

Oplossing
Walibi Express, niet te verwarren met lanceerachtbaan Xpress: Platform 13, gaat dit seizoen helemaal niet meer open. De treinbaan kampte zo vaak met technische storingen dat het pretpark na de seizoenssluiting de tijd wil nemen voor het vinden van een structurele oplossing.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be