Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
La Récré des 3 Curés

7-jarige jongen ernstig gewond bij ongeluk met rodelbaan

13-08-2022, 18.35 uur

Bij een ongeluk in een Frans pretpark is een 7-jarige jongen ernstig gewond geraakt. De knul maakte een ritje in de rodelbaan van attractiepark La Récré des 3 Curés, gelegen in het West-Franse departement Finistère. Door een botsing liep het jochie onder andere een dubbele beenbreuk op.

Het slachtoffer, afkomstig uit de gemeente Rosporden, mag zes weken niet lopen. Hij kreeg een gipsverband vanaf zijn tenen tot halverwege zijn dij. Zijn moeder heeft besloten een officiële klacht in te dienen tegen de directie van het park. Volgens haar is de bewuste attractie, die Bob's heet, onveilig. Bovendien is ze ontevreden over de manier waarop het voorval werd afgehandeld.

In gesprek met regionale media legt de vrouw uit dat een voorganger plotseling stopte. Haar zoon kon vervolgens niet tijdig anticiperen, waardoor hij bovenop het andere bakje knalde. Het incident vond eind juli plaats, maar de gebeurtenis kwam pas deze maand in het nieuws.

Verkeerde ziekenhuis
Na het ongeval kwam een medewerker aanzetten met een handschoen gevuld met ijsblokjes, vertelt de moeder verontwaardigd. Er werd geen ambulance opgeroepen. Familieleden hebben het jochie zelf naar het ziekenhuis gebracht. Tot overmaat van ramp verwezen personeelsleden hen door naar het verkeerde ziekenhuis, waar geen kinderen behandeld worden.

Het management van La Récré des 3 Curés laat in een reactie weten de situatie te betreuren. "We zijn hier om mensen een leuke dag te bezorgen, geen vervelende herinneringen. We doen er alles aan om de veiligheid te optimaliseren, met externe controles, wettelijke procedures en trainingen voor onze medewerkers."

Meer La Récré des 3 Curés
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be