Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: de techniek achter waterbaan Crazy River in Walibi Holland

08-08-2022, 20.27 uur

Hoe werkt een klassieke boomstambaan? Waterbanen met bootjes in de vorm van boomstammen of tonnen zijn in bijna elk pretpark te vinden. In een nieuwe online documentaire wordt ingezoomd op de techniek achter het populaire attractietype, de zogenoemde log flume.

Achter het eenvoudige concept blijken heel wat verschillende componenten schuil te gaan. YouTube-kanaal Theme Park Science kreeg de kans om achter de schermen te kijken bij de 524 meter lange waterbaan Crazy River in Walibi Holland, in 1994 gebouwd door Mack Rides.

Corné Methorst, teamleider van Walibi's technische dienst, staat onder meer stil bij de sensoren, de pompen, de draaischijven en het snel slijtend rubber. Voor dat laatste onderdeel spraken de videomakers ook met professor Anke Blume van Universiteit Twente, gespecialiseerd in rubber.

Sluitingstijd
Daarnaast wordt uitgelegd hoe men voorkomt dat er boten op elkaar botsen en wat er na sluitingstijd met de boten gebeurt. De presentatie is in handen van Danny van der Weel en ingenieur Jurnan Schilder.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be