Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: huis en tuin van Limburger staan vol met Efteling-attributen

08-08-2022, 19.30 uur

Een Limburgse fan heeft inmiddels zo veel Efteling-attributen nagebouwd dat hij er zijn huis en tuin mee kan vullen. Antonio Bruijnaers blijkt een ster te zijn in het creëren van replica's van klassieke Efteling-decoraties. In een videoreportage op YouTube laat hij zien wat hij tot nu toe allemaal heeft verwezenlijkt.

Bruijnaers kreeg bezoek van youtuber Sven Arnouts. Dat resulteerde in een video van bijna 25 minuten, waarin de Efteling-liefhebber uitlegt hoe zijn collectie tot stand is gekomen. Enkele pronkstukken zijn een kabouter, de klok van Roodkapje, de klok van De Wolf en de Zeven Geitjes - inclusief geitje - en een muzikale paddenstoel, allemaal op ware grootte.

Wie een wandeling maakt door de woning en de tuin, komt bovendien overal bordjes en andere rekwisieten tegen. Naast het Sprookjesbos vormde ook het Anton Pieckplein een grote inspiratiebron.

Facebook
"Van het één komt het ander", aldus Bruijnaers. "Het is een hobby en die hobby die stopt niet meer." Geïnteresseerden kunnen via een Facebook-groep met de titel Efteling Diverse op de hoogte blijven van zijn werk. Daar plaatst de hobbyist regelmatig foto's van nieuwe creaties.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be