Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem

Dodelijk achtbaanongeluk in Duits pretpark: 57-jarige vrouw valt uit karretje

06-08-2022, 23.59 uur

Bij een achtbaanongeluk in een Duits pretpark is zaterdagmiddag een 57-jarige vrouw overleden. Volgens de politie viel het slachtoffer tijdens een ritje uit een karretje van een rollercoaster. Dat gebeurde in Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem, gelegen in deelstaat Rijnland-Palts.

In het attractiepark staat één achtbaan: de bobsled coaster Die Heiße Fahrt van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Volgens de website van het park is de achtbaan 550 meter lang. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Rond de achttien jaar oude baan werd in 2012 de waterbaan Zum Rittersturz aangelegd.

Details over het incident ontbreken nog. Het management heeft nog geen verklaring afgegeven. "Ondanks reanimatiepogingen overleed de vrouw ter plaatse", laat de politie weten. Het slachtoffer is afkomstig uit St. Wendel, een gemeente in de aangrenzende deelstaat Saarland. Er is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Gesloten
Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem ligt in het plaatsje Klotten, op ongeveer twee uur rijden van Maastricht. Op de website en socialmedia-kanalen van het park valt alleen nog te lezen dat de poorten op zondag 7 augustus gesloten zullen blijven. Een reden wordt niet genoemd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be