Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Foto's: Parque Warner Madrid werkt aan spectaculaire lanceerachtbaan voor 2023

07-08-2022, 19.47 uurBeeld: Discovery Line, Jerez Coaster Adventures, DREAM COASTER

Bezoekers van het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid kunnen zich alvast verheugen op een sensationele nieuwe rollercoaster. In het attractiepark wordt gewerkt aan een lanceerachtbaan met een Batman-thema, die in 2023 open moet gaan. Een deel van de constructie staat al overeind, inclusief een 45 meter hoge top.

Dat zorgt voor spectaculaire uitzichten, want de pikzwarte baan is vanuit bijna het volledige park zichtbaar. Bezoekers kunnen niet om de blikvanger heen. Zelfs op Hollywood Boulevard, de wandelpromenade bij de ingang, springt de attractie direct in het oog.

Parque Warner, dat in het teken staat van filmmaatschappij Warner Bros., maakt geen geheim van het bouwproject: op social media wordt er regelmatig naar verwezen. Men heeft echter nog geen naam, thema of baanverloop naar buiten gebracht. Een doodlopend gedeelte verraadt dat treinen straks ook achteruit zullen gaan.

Taron
De nieuwe attractie wordt gebouwd door fabrikant Intamin uit Liechtenstein, bekend van bijvoorbeeld lanceerachtbaan Taron in Phantasialand. Ook in het Franse Parc Astérix wordt momenteel gewerkt aan een launch coaster van Intamin: Toutatis. Die wordt 51 meter hoog.

Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be