Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Video: deze zomer elke dag vuurwerk in Parc Astérix

07-08-2022, 13.07 uurBeeld: @ThemeParkWW

Bezoekers van Parc Astérix in Frankrijk worden deze zomer dagelijks getrakteerd op een vuurwerkshow. In het attractiepark nabij Parijs is nog to eind augustus elke dag het avondspektakel Le Ciel Vous Tombe sur la Tête te zien: een twaalf minuten durende voorstelling op het grote meer bij achtbaan Goudurix.

Er wordt gebruikgemaakt van vuurwerk, fonteinen, lichteffecten en instrumentale muziek. De naam is een verwijzing naar een bekende uitspraak uit de Asterix-strips. De letterlijke vertaling luidt: de hemel valt op ons hoofd. Fransen gebruiken de term als ze in oog in oog komen te staan met een overweldigende en onverwachte situatie.

Volgens Parc Astérix is de show geïnspireerd op "de magie van de druïden in het hart van het bos van de Carnutes". "Bij het vallen van de avond komt het park tot leven rond het meer, met een klank- en lichtshow voor jong en oud." Het verhaaltje achter de show wordt verteld door een voice-over.

Parade
Tot en met zondag 28 augustus blijft het park open tot 22.00 uur. De afgelopen jaren moest Parc Astérix dergelijke producties missen vanwege de coronamaatregelen. Nu is het entertainmentaanbod weer op het oude niveau, inclusief theatervoorstellingen en een nieuwe parade.



Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be