Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

54 meter hoge vrijevaltoren verdwijnt uit Engels pretpark

28-09-2022, 14.01 uurBeeld: Theme Park Worldwide

De dagen van een 54 meter hoge vrijevaltoren in een Engels pretpark zijn geteld. Bezoekers van attractiepark Drayton Manor kunnen nog enkele weken gebruikmaken van de spectaculaire freefall tower Apocalypse, geopend in 2000. Daarna wordt de blikvanger, gebouwd door fabrikant Intamin, afgebroken.

De sluiting komt niet als een grote verrassing: Drayton Manor wil al langer van het gevaarte af. In 2020 werd de toren al te koop aangeboden op een website met tweedehands attracties. Voor Drayton Manor werden de onderhoudskosten van Apocalypse na 23 seizoenen te hoog.

Vandaag de dag zijn regelmatig meerdere gondels van de vrijevaltoren buiten gebruik vanwege technische mankementen. De attractie kent sinds 2002 uit twee verschillende ritervaringen: waaghalzen kunnen kiezen voor een gondel met reguliere zitplaatsen of een gondel waarin personen rechtop staan.

Achtbaan
Sinds een overname door de Franse Groupe Looping, bekend van bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn, focust Drayton Manor op familieattracties. Vorig jaar werd de thrillride Pandemonium nog afgebroken. Eerder verdween de achtbaan G Force al uit het park.

Het is nog niet duidelijk wat er voor Apocalypse in de plaats komt. Rond de attractie zijn al wel veel markeringen op de grond verschenen. In 2021 presenteerde Drayton Manor het themagebied Adventure Cove, dit jaar ging het nieuwe themadeel Vikings open.Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be