Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: spectaculaire onderhoudsklus bij Efteling-achtbaan Baron 1898

19-05-2022, 19.19 uurBeeld: @fons_jurgens

Het opknappen van Efteling-achtbaan Baron 1898 is niet weggelegd voor personen met hoogtevrees. De populaire dive coaster blijft deze maand enkele weken gesloten voor groot onderhoud. Daarbij wordt ook de 30 meter hoge schachttoren geverfd.

Naast horecalocatie 't Melkhuysje is een steiger neergezet. Met behulp van tientallen meters lange kabels takelen medewerkers zichzelf omhoog. Op die manier kunnen ze de constructie inspecteren en schilderen. Het zorgt voor een spectaculair plaatje voor voorbijgangers.

De schachttoren van Baron 1898 weegt 35 ton. Er zijn zesduizend bouten in verwerkt. Bovenop ligt nog een bordes van 28 ton. Vanaf daar duiken passagiers de diepte in. Volgende week donderdag, op Hemelvaartsdag, moet de Baron weer operationeel zijn.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be