Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland vervangt VR-attractie NeuroGen door spookhuis

27-04-2022, 08.13 uur

Op de plek van virtualreality-beleving NeuroGen in Walibi Holland wordt gewerkt aan een nieuwe halloweenattractie. NeuroGen, gelegen in het vernieuwde themagebied Zero Zone, was in 2019 voor het laatst geopend. Er komt dit jaar een spookhuis voor in de plaats. Dat heeft directrice Mascha Taminiau bekendgemaakt aan haar personeel.

"Daar waar eerder NeuroGen gevestigd was, wordt al een tijdje gebouwd aan iets nieuws", schrijft Taminiau in een personeelsmemo. "Namelijk een nieuw haunted house." De opening vindt plaats tijdens de Halloween Fright Nights in oktober.

Op dit moment is het volledige decor van NeuroGen al gesloopt. Binnenkort wordt begonnen met de opbouw van het spookhuis. "Zoals je van Walibi gewend bent, zal het een heel pittige en grensverleggende ervaring zijn", aldus Taminiau.

Auto-ongeluk
Over het thema laat ze zich nog niet uit. NeuroGen deelde een ingang met het naastgelegen spookhuis The Clinic. Beide ervaringen hadden een ziekenhuisthema. In de VR-attractie, die slechts drie seizoenen operationeel was, ondergingen bezoekers zogenaamd een behandeling om hun hersencapaciteit te verhogen. Dat liep fout af, met een drugstrip en een traumatiserend auto-ongeluk tot gevolg.

De Halloween Fright Nights vinden dit jaar plaats tussen zaterdag 8 en zondag 30 oktober. Voor Walibi Holland is het de belangrijkste periode in het jaar. Afgelopen seizoen waren er acht extra attracties waar voor bijbetaald moest worden: Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock, Below, Campsite of Carnage, Wicked Woods, The Final Hideout en Wrong Turn: Into Darkness.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be