Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell knapt klassieke Kikkerachtbaan op: tot eind mei dicht

27-04-2022, 08.46 uur

Eén van de bekendste attracties van Duinrell is wekenlang buiten gebruik voor een onderhoudsbeurt. De Kikkerachtbaan staat naar verwachting tot eind mei stil. Op dit moment worden onder andere de karretjes onder handen genomen.

Op foto's is te zien hoe de bakjes worden opgefrist in de werkplaats. "We voeren groot onderhoud uit aan de Kikkerachtbaan", vertelt een voorlichtster aan Looopings. Waarom juist nu? "De Kikkerachtbaan is in de winter blijven draaien", legt de woordvoerster uit.

Nu het zomerseizoen is begonnen en alle andere attracties weer operationeel zijn, kan het Wassenaarse attractiepark de rollercoaster missen. In maart zijn de werkzaamheden gestart.

Fabrikant
De Kikkerachtbaan, gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer, opende in 1985. Daarmee is één van de oudste nog werkende achtbanen in Nederland. Alleen in de Waarbeek, Amusementspark Tivoli en de Efteling staan coasters die nog ouder zijn. De attractie van 8 meter hoog en 360 meter lang telt één trein met maar liefst veertig zitplaatsen.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be