Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Duitse politica zet kwaad bloed bij pretparkfans met bizarre uitspraken over Phantasialand

30-04-2022, 10.06 uur

Politica Simone Spicale haalt het bloed onder de nagels vandaan bij pretparkfans. De Duitse vrouw is bezig met een verkiezingscampagne voor de deelstaatverkiezingen in Noordrijn-Westfalen, namens haar partij Bündnis 90/Die Grünen. Als onderdeel daarvan plaatste ze op Instagram een merkwaardig bericht over Phantasialand.

Spicale, woonachtig in Brühl, werd gevraagd naar de uitbreidingsplannen van het Duitse attractiepark. Phantasialand wil al jaren groeien, maar daar steekt de politiek steeds een stokje voor. Op steun van de linkse politica hoeft het park in ieder geval niet te rekenen.

"Phantasialand kan goed uit de voeten met de beschikbare ruimte", beweert Spicale in het Instagram-bericht. "Veel van wat Phantasialand te bieden heeft, wordt vandaag de dag ook aangeboden met gameconsoles die gebruikmaken van virtual reality. Alleen de achtbaanritjes kunnen niet gesimuleerd worden. Af en toe nieuwe virtuele werelden toevoegen is geen hogere wiskunde. Op die manier houd je het aanbod aantrekkelijk en gevarieerd."

Ruim voldoende
Met andere woorden: zet alle bezoekers van Phantasialand een VR-bril op, dan heb je geen uitgestrekte themawerelden en exotische landschappen met nieuwe achtbanen nodig. Een uitbreiding is wat betreft Spicale dan ook niet aan de orde. "Op het gebied van entertainment en korte vakanties heeft Phantasialand nu al ruim voldoende te bieden."

Pretparkliefhebbers laten massaal van zich horen. Onder de publicatie staan inmiddels bijna vijfhonderd commentaren van woedende en verontwaardigde fans. De tendens: deze vrouw heeft totaal niet begrepen wat Phantasialand inhoudt en waarom het park zo geliefd is. "Uw uitspraak is een belediging voor de creatieve geesten achter de wereldberoemde attracties, waarvan we hopen dat er in de toekomst meer zullen volgen", is een exemplarische reactie. "En daarvoor is een uitbreiding nodig!"

Ontwerper
De uitspraken van de vrouw komen bovendien op een ongelukkig moment. Afgelopen week werd bekend dat ontwerper Eric Daman, de grote man achter de themagebieden van Phantasialand, op 58-jarige leeftijd is overleden.

Spicale voelde nattigheid en kwam vervolgens met een tweede bericht, waarin ze haar oorspronkelijke verhaal ietwat nuanceert. Daarin schrijft ze bijvoorbeeld dat Phantasialand een belangrijke werkgever is in de regio. "Maar we moeten ook een open discussie voeren over of en hoe succesvolle attractieparken moeten blijven groeien. In dit geval staat de vernietiging van een natuurgebied op het spel."

Kortzichtig
Ook die publicatie kan niet op goedkeuring rekenen van pretparkfans, met name vanwege de foto die Spicale ervoor gebruikte. Daarop is een willekeurige achtbaan zichtbaar, die niet in Phantasialand te vinden is. Daarmee bevestigt de vrouw onbedoeld het beeld van een kortzichtig persoon zonder kennis van zaken.

De afgelopen dagen verschenen bovendien tientallen cynische reacties van pretparkfanaten bij haar andere foto's, die niet over Phantasialand gaan. "Dit is eenvoudig op te lossen met een VR-bril", sneert iemand bijvoorbeeld onder een verhaal over het verbeteren van de spoorinfrastructuur in de regio. De verkiezingen vinden plaats op zondag 15 mei. Spicale is momenteel al lid van de regionale raad Landschaftsverband Rheinland.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be