Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland spreekt Twitter-gebruiker aan vanwege 'inbreuk op merkrecht'

25-04-2022, 14.35 uur

Walibi Holland wil dat een Twitter-gebruiker van naam verandert. Iemand heeft ervoor gekozen om de naam van het attractiepark te gebruiken als nickname. De gebruikersnaam in kwestie luidt 'WalibiHoiland'. Maar door de derde i als hoofdletter te schrijven, lijkt het alsof er daadwerkelijk 'WalibiHolland' staat.

Het account, gestart in januari 2021, heeft echter niets met Walibi of pretparken te maken. Er verschenen de afgelopen maanden willekeurige berichten als "Baklava is niet lekker", "Ik heb de verkeerde bus Pringles gehaald" en "Hoe verliefd je ook bent je hoort geen poep van iemand te eten". Op de omslagfoto is een fietsende man verkleed als elfje zichtbaar.

Toch vreest Walibi voor verwarring. "Zou je jouw Twitter-naam willen aanpassen en je eigen naam willen gebruiken?", valt te lezen in een openbaar bericht aan de bewuste twitteraar. "Je gebruikt nu onze naam en dat is inbreuk op ons merkrecht."

Frauderen
De charlatan lijkt daar niet echt van onder de indruk te zijn. Het cynische antwoord op de tweet: "Jullie zijn degenen die aan het frauderen zijn met mijn naam", gevolgd door een boze smiley. Het is nog niet duidelijk of Walibi vervolgstappen gaat ondernemen. Het bedrijf kan een klacht indienen bij Twitter zelf.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be