Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen verklaart bruin water in waterbaan

25-04-2022, 14.23 uur

Bezoekers van Attractiepark Slagharen zullen wellicht vreemd opkijken bij het zien van waterbaan Ripsaw Falls. Het water in de boomstamattractie heeft momenteel een opvallende bruine kleur. Daar is een logische verklaring voor, vertelt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings.

Uit het oogpunt van duurzaamheid heeft Slagharen er namelijk voor gekozen om de waterattractie niet meer te vullen met leidingwater, maar met grondwater. "Het duurt alleen even voordat dit weer helder is", aldus de voorlichtster. "Maar het wordt echt beter."

Om dat te bereiken, wordt het water momenteel gechloreerd en gezuiverd. "Daar gaat wel enige tijd overheen." Slagharen zegt blij te zijn op deze manier te kunnen bijdragen aan een beter milieu. "Het ziet er misschien bruin uit, maar het is dus eigenlijk heel groen", zegt de woordvoerster met een knipoog.

Afdalingen
Het nieuwe Slagharen-seizoen startte op vrijdag 1 april. Ripsaw Falls, gebouwd door de Franse firma Reverchon, staat in 2022 dertig jaar in het park. Een vaartocht bestaat uit twee liften en twee afdalingen.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be