Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling is draak Edna bij Joris en de Draak nog niet vergeten: 'Op korte termijn mee aan de slag'

21-04-2022, 23.21 uurBeeld: @ThijsKrebbeks

Houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling gaat komend weekend weer open na een vijf weken durende onderhoudsbeurt. Veel Efteling-fans hoopten dat het attractiepark niet alleen de baan zou renoveren, maar ook de enorme mechanische draak naast de attractie. Dat is echter nog niet gebeurd.

De animatronic, die Edna heet, staat al jaren stil vanwege een hardnekkig technisch defect. Al vóór de coronacrisis liet men weten dat er geen plannen waren om daar iets aan te doen, tot verdriet en frustratie van een hoop Efteling-liefhebbers.

Ook het uiterlijk van het groene monster kan wel wat aandacht gebruiken. Efteling-directeur Fons Jurgens had beloofd dat er in 2021 een opknapbeurt voor de draak op de planning stond. Dat bleek achteraf een loze belofte.

Factoren
Maar wanneer wordt Edna dan wél aangepakt? Een Efteling-woordvoerder kan nog geen tijdspanne noemen, maar hij belooft dat men de draak niet vergeten is. "We willen hier op korte termijn nog mee aan de slag", aldus de voorlichter. "Maar dit is afhankelijk van meerdere factoren." Het is nog niet duidelijk of het dan alleen gaat om een cosmetische ingreep, of dat er tóch weer gezorgd kan worden voor beweging.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be