Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt vergunning aan voor opvallende constructie bij Droomvlucht

28-04-2022, 18.31 uur

De Efteling wil bij Droomvlucht een opvallend decorstuk bouwen. Dat blijkt uit de aanvraag van een omgevingsvergunning, die Looopings in handen kreeg. Het gaat om een zeshoekig gevaarte met zes schommelbanken en grote bogen. In het midden prijkt een grote pilaar met een sierlijke toren erboven. Daaronder hangt nog een schommelstoel.

De vergunning, die eerder deze maand werd aangevraagd, is bedoeld voor het "plaatsen van een inrichtingselement op het Ton van de Venplein". Een Efteling-woordvoerder wil er verder nog niets over kwijt. Ingewijden melden dat het decorelement - uitgevoerd in de stijl van Droomvlucht - bedoeld is voor een nieuw zomerfestival, de opvolger van het Negen Pleinen Festijn.

Het Negen Pleinen Festijn stond van 2012 tot 2019 op de kalender. Bezoekers werden op zomeravonden in juli en augustus getrakteerd op extra entertainment. Eind 2019, nog vóór de coronacrisis, liet de Efteling weten dat het evenement vervangen zou worden door iets nieuws.

Villa Volta
Door de coronamaatregelen kwam dat initiatief in 2020 en 2021 niet van de grond. Dit jaar komt de Efteling alsnog met een nieuw concept voor het zomerseizoen, waarover later meer bekend wordt. Het Ton van de Venplein, vernoemd naar de wijlen creatief directeur van het park, is het plein voor Droomvlucht, Raveleijn en Villa Volta.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be