Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris neemt eerste zonnepanelen op parkeerplaats in gebruik

21-04-2022, 15.44 uur

Disneyland Paris heeft deze maand een eerste deel van de zonnepanelen op de parkeerplaats in gebruik genomen. In 2020 werd begonnen met het bouwen van overkappingen met zonnepanelen erop. Zo kan Disneyland duurzame energie opwekken, terwijl auto's geen last hebben van zonlicht, regen en sneeuw.

Het project wordt tot 2023 in fases opgeleverd, in samenwerking met het Franse bedrijf Urbasolar. Tot nu toe zijn er al 46.000 panelen geïnstalleerd boven ruim zevenduizend parkeerplekken. Uiteindelijk wil men 82.000 zonnepanelen realiseren. Het parkeerterrein van Disneyland Paris telt in totaal 11.200 plekken voor voertuigen.

Eerder werd gesproken over een totaal aantal van 67.500 panelen. Op dit moment is de installatie goed voor het opwekken van zo'n 10 GWh per jaar. Dat komt volgens Disney overeen met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 4800 inwoners.

Mijlpaal
Als straks alle panelen in gebruik zijn, kan er elk jaar 36 GWh opgewekt worden. Dat staat gelijk aan ongeveer 17 procent van het huidige elektriciteitsverbruik van het Disney-resort. Ontwikkelingsdirecteur Damien Audric spreekt over "een belangrijke mijlpaal".

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be