Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Frans themapark presenteert gigantisch vuurwerkfestival met 2,4 ton aan explosieven

18-09-2022, 23.58 uur

In het Franse themapark Puy du Fou is dit weekend voor 2,4 ton aan explosieven de lucht in gegaan. Tijdens de zogeheten La Nuit des Feux Follets kregen vuurwerkspecialisten uit drie verschillende landen - Australië, China en Portugal - de kans om hun kunsten te vertonen aan 13.000 toeschouwers.

Dat resulteerde zaterdagavond in een gigantische anderhalf uur durende vuurwerkshow op een podium van 23 hectare. Normaal gesproken wordt dat terrein gebruikt voor openluchtshow La Cinéscénie. Voor de vuurwerkvoorstelling moesten aparte tickets gekocht worden.

"Hemelschilders afkomstig uit drie continenten nemen het tegen elkaar op en zullen elkaar aftroeven op het gebied van creativiteit, originaliteit en poëzie om de trofee in de wacht te slepen", liet Puy du Fou vooraf weten. Ter afsluiting van de avond presenteerde ook het park zelf een eigen vuurwerkspektakel.

Stemmen
Het publiek kon stemmen op een favoriet met behulp van een QR-code op de stoelen. Uiteindelijk gingen de deelnemers uit Portugal met de bokaal naar huis. Het evenement werd voor de tweede keer gehouden. In 2007 won een team uit Italië.

Overigens viel het concept niet bij iedereen in de smaak: enkele politici klaagden afgelopen week over schade aan flora en fauna door de vuurwerkvervuiling. Uiteindelijk ging La Nuit des Feux Follets wel gewoon door.Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be