Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Bezoekers Belgische dierentuin zien hoe aapje wordt gedood door gorilla

15-04-2022, 13.07 uur

In de Belgische dierentuin Pairi Daiza hebben bezoekers vorige week kunnen zien hoe een klein aapje gedood werd door een gorilla. Pairi Daiza plaatste gorilla's en kuifmangabeys samen in één verblijf. Normaal gesproken gaat dat goed, maar op zaterdag 9 april ontstond er een gevecht.

De 14-jarige gorilla, die luistert naar de naam Nasibu, werd vorige maand verhuisd van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam naar Pairi Daiza. Hij voelde zich kennelijk bedreigd door het speelse gedrag van het kleine aapje. Dat heeft de kuifmangabey Fito met de dood moeten bekopen, bevestigt het dierenpark.

"We waren er te laat bij", meldt een woordvoerder. Fito is aan zijn verwondingen overleden. Het publiek was getuige van het akelige voorval. Uit voorzorg zijn de andere mangabeys tijdelijk verplaatst naar een andere plek in de dierentuin.

Gewend
Het is de bedoeling om beide soorten uiteindelijk weer bij elkaar te zetten. "Deze twee soorten zijn het gewend om samen te leven", zegt de voorlichter.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be