Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo vervangt dikhoornschapen door prairiehondjes en boomstekelvarkens

30-04-2022, 12.23 uur

De dikhoornschapen in Burgers' Zoo hebben na 27 jaar plaats moeten maken voor twee andere diersoorten. Het voormalige onderkomen van de schapensoort wordt nu bewoond door holengravers en boomklimmers, namelijk zwartstaartprairiehonden en Noord-Amerikaanse boomstekelvarkens.

Het verblijf bevindt zich in het overdekte themagebied Burgers' Desert. De afgelopen weken vond er een ingrijpende verbouwing plaats. Daarbij zijn de bestaande rotspartijen in en rond het verblijf aangepast om de twee diersoorten van elkaar te kunnen scheiden én om ervoor te zorgen dat kinderen en rolstoelers de dieren beter kunnen zien.

De dikhoornschapen hadden eerder de beschikking over een diepe kuil. Die opening is nu gevuld met leemgrond, zodat prairiehondjes er een gangenstelsel in kunnen maken. Burgers' Zoo verwelkomde vijf vrouwtjes. Mogelijk worden daar op termijn nog mannetjes aan toegevoegd. De knaagdieren krijgen gezelschap van twee boomstekelvarkens; een koppeltje. Voor die diersoort zijn speciale planteneilanden aangelegd.

Frans dierenpark
Voor dikhoornschapen was geen plek meer in Burgers' Zoo omdat ze nauwelijks in andere Europese dierentuinen te vinden zijn. Het verplaatsen van jongen werd daardoor lastig. "Er deed zich de kans voor om de hele groep gezamenlijk over te dragen aan een Frans dierenpark", meldt de Arnhemse dierentuin. Ze vertrokken op 21 oktober vorig jaar.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be