Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park bouwt noodgebouwen om Oekraïense vluchtelingen te huisvesten

08-04-2022, 09.58 uur

Bij Europa-Park worden containers gebouwd om Oekraïense vluchtelingen op te kunnen vangen. Daarover heeft het Duitse attractiepark een akkoord bereikt met de gemeente Rust en de streek Ortenau. De tijdelijke woningen moeten plaats bieden aan 120 personen.

Ze blijven naar verwachting anderhalf jaar staan. Europa-Park had al connecties met een containerleverancier. Het pretpark neemt ook het installeren van de units op zich. "We willen helpen waar we kunnen", laat eigenaar Roland Mack weten.

"Het bieden van onderdak aan vluchtelingen is het minste dat we kunnen doen." De pretparkbaas zegt geraakt te zijn door de "grote dankbaarheid" die de Oekraïeners tonen. "Dit zijn getraumatiseerde mensen die ontworteld zijn en niet weten wat er met hen of hun dierbaren gebeurt. Mensen voelen zich hier veilig, zonder bomalarm of angst."

Kinderopvang
De noodgebouwen komen te liggen in de buurt van personeelswoningen van Europa-Park-medewerkers. Er wordt nog nagedacht over het realiseren van een bijbehorende kinderopvang.

"We willen de beste omstandigheden creëren, zodat mensen bij ons op kracht kunnen komen en aansluiting kunnen vinden na de verschrikkelijke dingen die ze hebben moeten ervaren", zegt burgemeester Kai-Achim Klare.

Viersterrenhotel
In vijf weken tijd zijn ruim 4,2 miljoen mensen Oekraïne ontvlucht vanwege de invasie door Rusland. Zeventig vluchtelingen kwamen vorige maand al in Europa-Park terecht. Het grootste attractiepark van Duitsland besloot de groep onder te brengen in viersterrenhotel Colosseo.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be