Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium past slogan toch aan na klacht: 'Deze is eigenlijk beter'

05-04-2022, 11.34 uur

Het Dolfinarium heeft voortaan een andere slogan. Afgelopen najaar oordeelde de Reclame Code Commissie dat de slogan "Ontdek, Beleef, Bescherm" misleidend was, omdat bezoekers geen dieren beschermen door een kaartje te kopen. In eerste instantie liet het Dolfinarium weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

"We wilden het inderdaad aanvechten", vertelt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings. "Maar nadat we er uitgebreid met elkaar over gesproken hebben, vroegen we ons af: hoeveel energie, tijd en geld steken we hierin?" Tijdens een interne brainstormsessie kwam een alternatief boven drijven: "Ontdek, Beleef, Verdiep".

"Deze slogan is voor ons gevoel eigenlijk nog beter dan wat we hadden", zegt de manager. "Het woord verdiep slaat op verdiepen en educatie, maar het is ook een knipoog naar het water van het Dolfinarium." Uiteindelijk heeft men besloten om zich neer te leggen bij de uitspraak van de reclamewaakhond.

Tweede zaak
De gewijzigde slogan prijkt in het vervolg op marketinguitingen van het Gelderse dierenpark. Er loopt nog een tweede zaak tegen het Dolfinarium bij de Reclame Code Commissie, over teksten op de website. In afwachting van de uitspraak zijn eerder dit jaar al wel enkele teksten aangepast.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be