Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

1 april in de Efteling: ouders kunnen kind achterlaten bij 'volautomatische kinderopvang'

01-04-2022, 12.37 uur

De 1 aprilgrap van de Efteling draait om ouders die hun kinderen liever kwijt dan rijk zijn tijdens een dagje uit. Het attractiepark komt met een fictief concept voor een "volautomatische kinderopvang". Ouders kunnen hun kroost achterlaten in een box, zodat ze zonder kinderen het park kunnen ontdekken.

Het gratis initiatief wordt Efteling Wonderclaud genoemd. Gebruikers zouden via de Efteling-app updates krijgen over hun kind. "Bijvoorbeeld wanneer je kindje zich omdraait, heeft geplast en wanneer de geur in de Wonderclaud verandert." Voor het project werden de groepskluizen achter de EHBO-post naast het Carrouselpaleis omgebouwd.

Volgens commercieel directeur Koen Sanders willen veel ouders graag zonder kinderen naar de Efteling. "De jonge ouders van nu hebben hun kroost de afgelopen periode veel thuis gehad en hebben behoefte aan wat tijd voor zichzelf", liet hij optekenen.

Glasvezel
Het park spreekt over "een bijzonder innovatief systeem dat volledig via glasvezel en 5G". Voor de grap werkte de Efteling samen met KPN. "We vinden het fantastisch dat Efteling-bezoekers een moment voor zichzelf kunnen nemen en tegelijk verbonden blijven met hun kroost", meldt KPN-manager Robin Clements.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be