Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Makelaar zet Spookslot uit de Efteling op huizensite Funda

01-04-2022, 11.57 uur

Altijd al in het Spookslot van de Efteling willen wonen? Het 44 jaar oude spookkasteel wordt vandaag aangeboden op huizensite Funda. Een Brabantse makelaardij heeft de attractie bij wijze van 1 aprilgrap opgenomen in het aanbod. De vraagprijs is "op aanvraag".

"Gedateerd maar uniek vastgoedobject nabij station(s) en restaurants", zo luidt de omschrijving van AMB Makelaars. "De buurt is bijzonder maar aangenaam te noemen." Zo ligt het slot "in een autoluwe straat" en naast "een bos met een enorme diversiteit aan bewoners". Verder zou er een pannenkoekenrestaurant op loopafstand liggen.

Daarnaast is er "een wat uitgedijde, volumineuze buurman die op zijn tijd niet veel meer nodig heeft dan wat stukken papier". "In de groenstrook voor het pand bevinden zich de grafzerken van de voorouders van de vorige eigenaren."

Theaterruimte
En het kasteel zelf? "We betreden het pand aan de voorzijde via een dubbele entree, waarbij de karakteristieke details al zichtbaar zijn. De vloer is nog in originele staat, uitgehouwen uit fraai natuursteen. In de hal bevindt zich een deur, welke om onbekende redenen niet naar behoren functioneert." Verder spreekt de makelaar onder meer over "authentieke muurschilderingen" en "een theaterruimte". Er zou sprake zijn van een woonoppervlakte van 1220 vierkante meter.

De fictieve advertentie is uiteraard een knipoog naar de aangekondigde sloop van het Spookslot, later dit jaar. "Het pand heeft na gebruik wat achterstallig onderhoud, maar is met een renovatie om te toveren tot een droomwoning! Verborgen gebreken kunnen wij niet uitsluiten."

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be