Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam mag definitief uitbreiden

31-03-2022, 14.51 uur

Bij Madurodam kan de vlag uit. De Raad van State heeft het aangepaste bestemmingsplan van de Haagse miniatuurstad eindelijk goedgekeurd. Daardoor mag het park een extra lap grond van 4000 vierkante meter bebouwen.

Buurtbewoners maakten bezwaar tegen het uitbreidingsplan omdat ze vrezen voor geluids- en verkeersoverlast en aantasting van de natuur. De meeste klachten werden eerder al ongegrond verklaard. Wel wilde de Raad van State dat Madurodam en de gemeente Den Haag een oplossing zouden vinden voor de verwachte toename van de parkeerdruk.

Dat is gelukt. In het aangepaste bestemmingsplan staat dat het park maximaal achtduizend bezoekers per dag mag verwelkomen. Bezwaarmakers vinden dat aantal onrealistisch en slecht handhaafbaar, maar daar ging de Raad dus niet in mee.

Overdekte attracties
Madurodam heeft straks in totaal 12.500 vierkante meter tot zijn beschikking. In het nieuwe gebied zullen vooral overdekte attracties komen. Daarmee wil het park minder afhankelijk worden van het weer.

Een deel van de naastgelegen Scheveningse Bosjes moet wijken voor de uitbreiding. Ter compensatie zal Madurodam elders nieuwe bomen aanplanten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be