Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Coronamaatregelen vervallen in Duitse attractie- en dierenparken: geen 3G-bewijs meer nodig

05-04-2022, 15.02 uurBeeld: @freizeitpark.maedchen

De pretparken en dierentuin in Duitsland nemen afscheid van de meeste coronamaatregelen. Bezoekers hoeven voortaan niet meer aan te tonen dat ze genezen, gevaccineerd of negatief getest zijn. Op de meeste plaatsen is ook het dragen van een medisch masker niet meer verplicht.

Parken als Europa-Park, Legoland Deutschland en Holiday Park lieten afgelopen weekend al bezoekers binnen zonder coronacheck. Vanwege onduidelijkheid over de exacte regels hield Movie Park Germany er in eerste instantie aan vast. Vanaf vrijdag 8 april is het 3G-beleid daar ook niet meer van kracht.

In het filmpark moeten medische mondmaskers voorlopig nog wel op in overdekte locaties en wachtrijen. De reden: men wil medewerkers beschermen. "Aangezien afstand houden op sommige plekken niet gegarandeerd kan worden, hebben we besloten vast te houden aan een minimale basisbescherming in de vorm van een mondmasker", luidt de uitleg.

Acceptabel
"Ook vanwege de nog altijd hoge besmettingscijfers vinden we dit een acceptabel en gepast standpunt. Tegelijkertijd kunnen we het park op deze manier openen zonder een hoog ziekteverzuim onder het personeel."

Movie Park hoopt ook deze laatste regel naar eigen zeggen snel te kunnen schrappen. Legoland hanteert eveneens nog steeds een mondkapjesplicht op enkele locaties. Phantasialand gaat weer open op zaterdag 9 april, zonder coronabewijzen en zonder verplichte mondmaskers.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be