Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Vrouw overleden na aanrijding met achtbaantrein in Oostenrijks pretpark

29-03-2022, 23.44 uur

Een 30-jarige vrouw is dinsdagavond om het leven gekomen bij een dramatisch ongeluk in het Oostenrijkse pretpark Prater. Het slachtoffer, dat werkzaam was bij kermisachtbaan Olympia Looping, werd geschept door een achtbaantrein. Ze is ter plaatse aan haar verwondingen overleden, melden de autoriteiten.

Het incident vond rond 21.00 uur plaats. De vrouw raakte zwaargewond aan haar hoofd. Op dit moment gaat de politie niet uit van een technische fout. Volgens ooggetuigen stak het personeelslid de rail over toen de rollercoaster in werking was. Een reanimatiepoging mocht niet baten.

De Olympia Looping, geëxploiteerd door kermisfamilie Barth, is de grootste mobiele achtbaan ter wereld. Het iconische gevaarte met maar liefst vijf loopings staat regelmatig op grote Duitse en Britse kermissen. Voor seizoen 2022 werd de coaster gehuurd door het attractiepark in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Dat gebeurde eerder al in 2016 en 2018.

Afgelast
Eigenaar Otto Barth en de organisatie achter Prater hebben in een verklaring hun medeleven betuigd aan de nabestaanden van de vrouw. Een geplande persconferentie over de start van het nieuwe zomerseizoen is afgelast.

Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be