Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Opnieuw zware klap voor nieuw Engels mega-attractiepark: bouwaanvraag ingetrokken

29-03-2022, 23.59 uur

De initiatiefnemers van mega-attractiepark The London Resort krijgen opnieuw een zware tegenslag te verwerken. Over de komst van het Engelse pretparkresort wordt al bijna tien jaar gediscussieerd. Na jaren van twijfel diende men begin vorig jaar een bouwaanvraag in. Vandaag werd echter duidelijk dat de aanvraag weer ingetrokken moet worden.

Dat heeft volgens de organisatie twee redenen: de beoogde locatie heeft een beschermde status gekregen en er moet een ferryterminal verplaatst worden. Die wijzigingen hebben gevolgen voor het pretpark, waardoor de plannen aangepast moeten worden.

Het werpt opnieuw de vraag op of The London Resort ooit echt gebouwd gaat worden. Op dit moment lijkt de daadwerkelijke realisatie verder weg dan ooit. Toch blijft directeur Pierre-Yves Gerbeau optimistisch. Hij belooft dat er nog dit kalenderjaar een nieuwe aanvraag gedaan wordt.

Mentale pijn
Natuurorganisaties en diverse lokale bedrijven halen opgelucht adem vanwege het nieuws. Zij vrezen voor enorm veel overlast voor mens en dier als er daadwerkelijk een resort van Disneyland-achtige proporties uit de grond gestampt gaat worden. Een buurtvereniging zegt dat de omgeving al tien jaar gebukt gaat onder "onnodige financiële stress, mentale pijn en banenverlies vanwege dit sprookje".

Ook de Britse pretparkgroep Merlin Entertainments is in haar nopjes met de bekendmaking. De firma deed vorig jaar nog een poging om het project te vertragen door een nieuwe bouwaanvraag af te dwingen. Merlin exploiteert Engelse trekpleisters als Alton Towers, Thorpe Park en Legoland. Het bedrijf vreest veel concurrentie te zullen ondervinden van The London Resort als het plan doorgaat.

Achtbanen
In The London Resort moeten attracties komen te liggen rond filmmaatschappij Paramount Pictures. De Britse omroep BBC en tv-bedrijf ITV trokken zich onlangs terug. Tot nu toe is er één themagebied concreet aangekondigd: een dinogedeelte met meerdere achtbanen, een darkride en een simulator. Eind 2021 werd duidelijk dat het openingsjaar is uitgesteld tot 2025.

Meer The London Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be