Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Basel

Foto's van Zwitserse dierentuin online zetten blijkt officieel verboden

26-03-2022, 17.21 uur

De Zwitserse dierentuin Zoo Basel hanteert een opmerkelijk beleid. Gasten die foto's van hun bezoek op social media plaatsen, kunnen officieel strafrechtelijk worden vervolgd. Dat staat in de algemene voorwaarden van het park, zo ontdekte dagblad Basler Zeitung.

Zoo Basel meldt op zijn website dat publicatie van privéfoto's alleen is toegestaan met uitdrukkelijke toestemming van de directie. Dat betekent in theorie dat een vrolijk kiekje op Instagram of Facebook juridische consequenties kan hebben. Een woordvoerster stelt bezoekers echter gerust.

Wie online foto's van een dagje dierentuin deelt, zal niet worden vervolgd. Ze is juist blij met de gratis reclame. De bepaling is tien jaar geleden opgesteld om commercieel misbruik van privébeelden te voorkomen. Toen waren social media nog niet zo belangrijk, aldus de voorlichtster. Het park gaat de tekst aanpassen aan de huidige tijd.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be