Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Aquapark Istralandia

Eigenaar Avonturenpark Hellendoorn neemt grootste waterpark van Kroatië over

24-03-2022, 23.32 uur

Het grootste waterpark van Kroatië komt in handen van Groupe Looping, de eigenaar van onder andere Avonturenpark Hellendoorn. Aquapark Istralandia wordt per direct onderdeel van het Looping-portfolio. De parkengroep spreekt over "één van de meest toonaangevende waterparken in Zuid-Europa".

Aquapark Istralandia, geopend in 2014, is goed voor zo'n 180.000 bezoekers per jaar. Zij kunnen gebruikmaken van zes zwembaden en zeventien waterglijbanen op een oppervlakte van 82.000 vierkante meter. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De huidige directieleden Paolo en Mauro Kovadie blijven voorlopig zitten.

De Kroatische bestemming moet "het vlaggenschip" van Looping worden op het gebied van waterparken. De groep beheert nu al Aquaparc in Zwitserland, Agua Mágica in Spanje, Aqua'Fun Park in Frankrijk en Parque Aquático de Amarante in Portugal.

Glijbaanpark
Verder heeft Avonturenpark Hellendoorn een glijbaanpark met de naam Aquaventura Slidepark. Op pretparkgebied runt Looping bijvoorbeeld Fort Fun Abenteuerland in Duitsland, Bagatelle en La Mer de Sable in Frankrijk, Drayton Manor en Pleasurewood Hills in Groot-Brittannië en Isla Mágica in Spanje.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be