Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miniatur Wunderland Hamburg

Video: nieuwe virtualreality-attractie laat bezoekers door miniatuurwereld lopen

05-04-2022, 19.32 uur

De Duitse miniatuurwereld Miniatur Wunderland Hamburg is een virtualreality-attractie rijker. Yullbe Wunderland dompelt bezoekers onder in andere werelden, waaronder de schaalmodellen van het miniatuurpark zelf. De beleving is ontwikkeld in samenwerking met de firma VR Coaster en het Zuid-Duitse attractiepark Europa-Park.

Frederik Braun, oprichter van de trekpleister in Hamburg, droomde er naar eigen zeggen altijd al van om te krimpen tot het formaat van de poppetjes. Op die manier zou hij net als de Wunderlanders, zoals hij de piepkleine inwoners noemt, door de verschillende themawerelden kunnen lopen.

Tijdens de coronacrisis had Braun tijd om na te denken over de toekomst van zijn bedrijf. Zo kwam hij in aanraking met de virtualreality-attractie Yullbe in Europa-Park. Braun besloot een samenwerking aan te gaan. "Het was ons meteen duidelijk dat we dankzij deze technologie kleine Wunderlanders konden worden. Uiteindelijk heeft de pandemie een droom voor ons laten uitkomen."

Krimpen
Er zijn twee zalen waar bezoekers met een VR-bril op het hoofd 'krimpen' en vervolgens virtueel door het miniatuurpark wandelen. Ook dragen ze zogenaamde trackers - die hun bewegingen nauwkeurig volgen - en headsets om met andere bezoekers te communiceren.

Yullbe Go is goed voor een ervaring van tien minuten op een oppervlakte van 80 vierkante meter. Naast een interactieve tocht langs de miniaturen, die Walking in Wunderland wordt genoemd, kunnen bezoekers ook één van de drie door Europa-Park bedachte fantasiewerelden beleven: Ed & Edda, Alpha Mods en Traumatica. Kaartjes voor Yullbe Go kosten 12 euro per persoon.

Rulantica
Yullbe Pro - voor 29 euro per persoon - is voorzien van nóg geavanceerdere technieken, waaronder een VR-bril met 8K-resolutie. Op een oppervlakte van 250 vierkante meter dwalen bezoekers een half uur lang door de virtuele miniatuurwereld, onder de noemer Die Verrückte Schrumpftour. Als alternatief kunnen ze kiezen voor Mission: Rulantica, een beleving die Europa-Park zelf ook aanbiedt.

Er is anderhalf jaar gewerkt aan Yullbe Wunderland, dat 2 miljoen euro kostte. Miniatur Wunderland Hamburg wil de komende jaren nog meer VR-varianten toevoegen. Binnenkort kunnen bezoekers van de Yullbe-hoofdvestiging in Europa-Park ook kiezen voor de Wunderland-ervaringen.Meer Miniatur Wunderland Hamburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be