Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris presenteert plan voor metamorfose Disney Village

21-03-2022, 20.09 uur

Disneyland Paris gaat uitgaansgedeelte Disney Village de komende jaren verbouwen. Na jaren van voorbereidingen is een omvangrijk masterplan af. Het vrij toegankelijke gebied met restaurants, winkels en cafés ondergaat een grote metamorfose. Disney spreekt over "nieuwe restaurants en een vernieuwd winkel- en entertainmentaanbod".

Vandaag komen alvast drie ontwerpen naar buiten. "Een gefaseerde transformatie van het volledige gebied zorgt voor een totaal nieuwe visuele identiteit en een vernieuwd aanbod", aldus Disney. Men wil "Disney-kennis combineren met toepasselijke merken en concepten". Dat moet van Disney Village een "tijdloze, gezinsvriendelijk omgeving" maken, met "stijlvolle boetieks en innovatieve restaurants".

De eerste fase moet in 2023 afgerond zijn. Dan heropent het bestaande restaurant Café Mickey als een Franse brasserie met de naam Rosalie. De eetgelegenheid is al sinds de start van de coronacrisis dicht. Straks wordt de locatie gerund door horecabedrijf Groupe Bertrand.

Twee verdiepingen
Disney belooft "een fris concept" voor bezoekers die op zoek zijn naar "Franse smaken". Rosalie krijgt naar verwachting vijfhonderd zitplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen. Men omschrijft de bouwstijl als "modern maar elegant".

Als het bouwproject is afgerond, bestaat Disney Village uit een park en een promenade aan het water. Er komen verbeterde wandelroutes, nieuwe gevels, terrasjes en een "weelderig landschap". "Na zonsondergang zullen duizenden lampjes het gebied omtoveren tot een bruisend wonderland."

Coronacrisis
Disneyland Paris is niet over één nacht ijs gegaan bij het maken van de plannen voor Disney Village. Operationeel directeur Daniel Delcourt kondigde het project al in april 2019 aan. Hij vertelde toen dat de voorbereidingen voor 75 procent gereed waren. Mede door de coronacrisis heeft het uiteindelijk nog bijna drie jaar geduurd voordat het plan gepresenteerd kon worden aan het publiek.

Bij de start van de opknapbeurt telt Disneyland Paris drie grote lopende bouwprojecten. Naast Disney Village wordt momenteel ook het Disneyland Hotel - bij de ingang van het Disneyland Park - verbouwd. Daarnaast is de transformatie van het Walt Disney Studios Park nog in volle gang. Komende zomer opent Marvel-gebied Avengers Campus. Ondertussen wordt gewerkt aan een Frozen-uitbreiding.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be