Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Fonteinen, paleistuinen en trollen: Europa-Park opent vernieuwde attractie Josefinas Kaiserliche Zauberreise

19-03-2022, 12.06 uur

De Afrikaanse boottocht van Europa-Park is de afgelopen maanden getransformeerd tot een Oostenrijkse attractie. Bezoekers varen voortaan niet langs een Afrikaans dorp, maar langs Oostenrijkse paleistuinen. De decors bestaan uit fonteinen, bloemen, beelden, sierlijke bomen en heel veel kunstgras. Ook duiken hier en daar trollen op.

In plaats van Dschungel-Floßfahrt heet de attractie vanaf nu Josefinas Kaiserliche Zauberreise. De naam is een verwijzing naar hoofdpersonage Josefina von Österreich, een fictieve keizerin. De vaartocht bevat nog enkele subtiele verwijzingen naar het verleden. Zo zijn neushoorns en olifanten teruggekeerd in de vorm van stenen fonteinen.

Op het grote meer is doorlopend een nieuwe fonteinenshow te zien: Wiener Walzer. Trollen zijn niet nieuw in het Oostenrijkse themadeel. Ze komen al sinds 1984 voor in de Zauberwelt der Diamanten, een walkthrough-attractie aan de andere kant van het gebied. Daar wordt ook naar verwezen in de boottocht.

Restaurant
De attractie is nog niet helemaal af. In 2023 volgt een tweede bouwfase. Op de plek van het huidige stationsgebouw moet dan een groot Oostenrijks restaurant met een speeltuin verrijzen, inclusief een terras boven het water. Ontwerpen van de nieuwe situatie zijn nu al te zien in de Schatzkammer, een previewruimte in het Duitse themagebied.

Volgend jaar worden ook nieuwe boten geïntroduceerd. Op dit moment gebruikt men nog de oude Afrikaanse vlotten, aangekleed met bloemen, Oostenrijkse vlaggetjes, een gordijn en tuingereedschap. Rondvaartboot African Queen keert terug als Donau Dampfer.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be