Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland geeft waterbaan Indiana River na 31 jaar een nieuw thema

14-03-2022, 17.53 uurBeeld: @arendo_geense

Eén van de meest iconische attracties van Bobbejaanland krijgt volgend jaar een nieuw thema. Komende winter ondergaat de overdekte waterbaan Indiana River een ingrijpende metamorfose. Dat bevestigt een woordvoerster van het Vlaamse pretpark aan Looopings. Op dit moment liggen drie verschillende concepten op tafel.

Die staan in het teken van een gevaarlijke vulkaan, een Scandinavisch stadje met een mysterieuze fabriek en een middeleeuws festival met een strijdarena. Eén van de drie thema's zien we volgend jaar terug in Bobbejaanland. Het attractiepark onderzoekt momenteel welk concept het populairst is bij het publiek middels een bezoekersenquête.

In de vragenlijst komen tekeningen voorbij van het nieuwe exterieur. In elk geval is het de bedoeling om de loods van de darkride aan het oog te onttrekken. Ook het interieur wordt opnieuw ontworpen. "We willen er echt iets totaal nieuws van maken, met een nieuw verhaallijn", aldus de voorlichtster. "Dan gaan we ook serieus werk maken van de binnenkant."

Themazone
Bobbejaanland werkt voor het project samen met het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design. "Het doel is om aan deze kant van het park een themazone te creëren zoals we ook gedaan hebben met Land of Legends, Cowboy Town en Adventure Valley." De directie heeft nog geen voorkeur voor één van de drie opties. "Het zijn in ieder geval drie levensvatbare concepten."

Op dit moment heeft de attractie een Maya-thema. Bezoekers maken een boottocht door het Zuid-Amerikaanse regenwoud, op zoek naar verborgen schatten in mysterieuze tempel. De waterbaan van fabrikant Intamin telt drie afdalingen.

Bobbejaan Schoepen
Fans kunnen de originele Indiana River dit jaar voor het laatst beleven. Die opende in 1991, toen het park nog in handen was van volkszanger Bobbejaan Schoepen. Hij bedacht destijds zelf het concept.

Een stukje nostalgie gaat dus verdwijnen. "Maar we geloven dat we het park met deze upgrade een enorme kwaliteitsimpuls kunnen geven", vult de woordvoerster aan. "We staan 100 procent achter de beslissing en we zijn blij dat we er de kans voor krijgen."Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be