Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell annuleert naaktzwemdag in Tikibad vanwege bedreigingen

13-03-2022, 18.08 uur

De jaarlijkse naaktzwemdag in het Tikibad van Duinrell is op het laatste moment afgelast. Aanleiding zijn dreigementen die Duinrell heeft ontvangen via social media. Eigenlijk zouden leden van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) het waterparadijs vandaag - zondag 13 maart - voor de twaalfde keer overnemen. Zwemkleding is dan uit den boze.

Vanwege de coronamaatregelen kon de naaktzwemdag in 2020 en 2021 niet doorgaan. Naturisten hadden zich verheugd op de editie van 2022, maar afgelopen donderdag werd plotseling duidelijk dat Duinrell de stekker uit het evenement heeft getrokken.

"Dit naar aanleiding van een gesprek tussen het Tikibad en de burgemeester", valt te lezen in een verklaring van de NFN. "Dit besluit verrast en overvalt ons enorm." Inmiddels is duidelijk dat er zorgen waren vanwege bedreigingen. Een groep kondigde aan te willen protesteren. Daardoor zou de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kunnen worden.

Kinderen
Conservatievelingen hadden online hun ongenoegen geuit over de bijeenkomst. Op de Facebook-pagina van naturistenmagazine BlootGewoon wordt onder meer verwezen naar een bericht van ene Diana Archer. Zij schrijft dat Duinrell "een pedobad" is, omdat tijdens het naaktzwemmen ook kinderen van alle leeftijden welkom zijn.

"Pedowalhalla, toch? En wie kan er verlekkerd achter de monitoren meekijken? Echt te ziek voor woorden. Waarom wordt er niks aan gedaan? Iedereen is zó verbolgen over grensoverschrijdend gedrag, hier hoor je niks over. Pedofielen hebben vrij spel. Tijd voor actie!" Een Facebook-gebruiker met de naam Faks-Ines vult aan: "Wie gaat er zondag 13 maart mee pedo's verzuipen in 't Tikibad?!"

Media-aandacht
De vorige elf edities van de naaktzwemdag hebben niet geleid tot dreigementen. Wel kwam er regelmatig veel media-aandacht. Een woordvoerster van Duinrell was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar. In verband met de annulering is het Tikibad vandaag gewoon geopend voor mensen mét zwemkleding, van 10.00 tot 19.00. uur.

De NFN hoopt dat er een nieuw datum geprikt kan worden voor het evenement. Aankomende week wil men over de situatie in gesprek gaan met het management van Duinrell. "Het spijt ons dat het zo loopt." Voor de dag hadden zich bijna achthonderd zwemmers aangemeld. Zij betaalden 13 euro voor een kaartje.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be