Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Gevluchte Oekraïense kinderen mogen gratis naar Plopsa-parken

17-03-2022, 22.59 uur

De Plopsa Group komt Oekraïense vluchtelingen tegemoet. Wie gevlucht is uit Oekraïne vanwege de oorlog met Rusland, mag de komende tijd gratis of met korting naar bijna alle Plopsa-parken. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Oekraïeners kunnen zich melden bij de kassa.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen voorlopig gratis toegang. Wie ouder is, ontvangt 40 procent korting op de reguliere entreeprijs. "Met dit initiatief richten we ons op organisaties die met kinderen in een groep onze parken bezoeken en kinderen die zijn ondergebracht bij gastgezinnen", verduidelijkt de voorlichter.

De actie geldt voor Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Station Antwerp, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaqua Landen-Hannuit in België, Plopsa Indoor Coevorden in Nederland, Holiday Park in Duitsland en Majaland Kownaty in Polen. Binnenkort komt daar het Poolse Majaland Warsaw bij. Het onlangs geopende Plopsa-park in Tsjechië wordt niet beheerd door de groep.

Werken
In Polen wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om gevluchte Oekraïeners aan een baan te helpen. "We zetten alle deuren open voor mensen uit Oekraïne die in onze parken in Kownaty in Warschau willen werken", zegt directeur Steve Van den Kerkhof. "Een baan kan hen helpen bij het aanpassen aan de nieuwe omgeving en bij het leegmaken van het hoofd."

Eerder kwam al naar buiten dat Plopsa donaties aan Oekraïense goede doelen steunt. Een bedrag dat overgemaakt wordt bij een online inzamelingsactie wordt door Plopsa en enkele partners vervijfvoudigd. In de drie weken van oorlog in Oekraïne zijn al meer dan drie miljoen mensen het land ontvlucht. De meesten kwamen terecht in Polen.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be