Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Nieuwe plattegrond Europa-Park toont aanpassingen in themagebied Oostenrijk

09-03-2022, 14.49 uur

In Europa-Park maakt de jungle van Afrika plaats voor de paleistuinen van Oostenrijk. Het Duitse attractiepark transformeert de 44 jaar oude vaartocht Dschungel-Floßfahrt deze winter tot Josefinas Kaiserliche Zauberreise. De nieuwe parkplattegrond onthult hoe de attractie eruit komt te zien.

Op de oude plek van een Afrikaans dorpje passeren bezoekers straks tuinen op het water, met sierlijke groene heggen. Ook varen de boten - als we de kaart mogen geloven - onder enkele fonteinen door. Een voormalige Afrikaanse grot aan het einde van de boottocht oogt op de plattegrond als een groene tunnel met een grasdak.

De naastgelegen rondvaartboot African Queen uit 1975 krijgt de naam Donau Dampfer. Verder voegt men op het meer een fonteinenspektakel toe: Wiener Walzer. Nieuwe gondels voor Josefinas Kaiserliche Zauberreise zijn nog niet af. Voorlopig worden de oude Afrikaanse vlotten gebruikt, aangekleed met bloemetjes.

Schloss Bergkristall
In 2023 komen er alsnog nieuwe boten. Dan volgt een tweede bouwfase, waarbij meer decorstukken worden toegevoegd die het verhaal achter de attractie moeten versterken. Dat verhaal gaat over de fictieve keizerin Josefina von Österreich, die woonde in haar paleis Schloss Bergkristall.

Ze probeerde in het diepste geheim om het onderdrukte Yomi-volk te bevrijden. Dat zijn kleine, dwergachtige wezens die door een kwaadaardige tovenaar gedwongen werden om in een grot magische edelstenen te delven. De tovenaar maakte de dwergen tot slaaf met behulp van een krachtig kristal met de naam Drachenherzen.

Ontdekkingsreizigers
De keizerin was lid van de Adventure Club of Europe, een genootschap van ontdekkingsreizigers dat meerdere attracties in Europa-Park met elkaar verbindt. Het verhaal komt onder meer terug bij vliegsimulator Voletarium, darkride Piraten in Batavia en waterpark Rulantica.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be