Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling moet houten achtbaan Joris en de Draak weer vijf weken missen

18-03-2022, 22.58 uurBeeld: @YouriOlierhoek

Bezoekers van de Efteling kunnen de komende vijf weken geen ritje maken in achtbaan Joris en de Draak. De populaire houten rollercoaster is sinds afgelopen woensdag gesloten voor een grote onderhoudsbeurt. Die duurt naar verwachting tot en met vrijdag 22 april.

Joris en de Draak was de afgelopen tijd regelmatig onaangekondigd buiten gebruik voor noodreparaties. Dit keer gaat het echter om geplande werkzaamheden. In november en december vorig jaar bleef de achtbaan ook al vier weken dicht voor gepland onderhoud.

Slechts drie maanden na de laatste langdurige renovatie is er kennelijk alweer een opknapbeurt nodig. "Het hout waarvan de achtbaan is gemaakt, is zeer onderhoudsgevoelig", gaf een woordvoerster onlangs al aan. Overigens was de Efteling tussen half december en eind januari volledig dicht in verband met de coronamaatregelen. Ook toen kon er volop geklust worden aan Joris en de Draak.

Animatronic
Efteling-fans hopen ondertussen vurig dat de enorme vuurspuwende draak Edna naast de baan dit voorjaar eindelijk gerepareerd wordt. De animatronic staat al jaren stil. In 2019, dus nog vóór de coronacrisis, vertelde een woordvoerder dat er geen plannen waren om daar verandering in te brengen. Ook het decoratiewerk bij het monster is al een tijdje in zeer slechte staat.

Begin 2021 beloofde directeur Efteling-directeur Fons Jurgens dat er "later dit jaar" aandacht besteed zou worden aan de draak. "Ze wordt dan in ieder geval opgeknapt zodat ze er weer piekfijn uitziet. Of Edna ook weer gaat bewegen, bekijken we op een later moment." Het bleek een loze belofte: in 2021 is er niets met Edna gebeurd. Een woordvoerder kan nog niet met zekerheid zeggen of men nu wel met de draak aan de slag gaat.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be