Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Coronabewijzen worden verplicht op Nederlandse kermissen

02-11-2021, 23.59 uurBeeld: Kermisplaza

Nederlandse kermissen moeten gaan werken met coronatoegangsbewijzen. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Wie vanaf zaterdag 6 november een bezoek brengt aan een kermis, moet bij binnenkomst de QR-code in de CoronaCheck-app laten scannen.

Daarmee tonen kermisbezoekers vanaf 13 jaar aan dat ze volledig gevaccineerd, recent hersteld of negatief getest zijn. Ze moeten ook een legitimatiebewijs laten zien. Omdat het coronavirus weer oplaait en de druk op de ziekenhuizen toeneemt, wil het kabinet coronabewijzen op meer plekken verplichten.

Ook bij musea, zwembaden, sportscholen en buitenterrassen wordt de coronapas ingezet. Attractie- en dierenparken hoeven voorlopig niet om een coronabewijs te vragen. De overheid was dat wel van plan, maar daarvoor moet eerst een wetswijziging doorgevoerd worden.

Afgesloten
De maatregel betekent dat Nederlandse kermissen voorlopig alleen nog kunnen plaatsvinden op afgebakende terreinen met een hek eromheen. Alle bezoekers moeten immers gecontroleerd worden.

Er staan voor de komende maanden echter niet veel grote kermissen meer op de planning. Het traditionele kermisseizoen loopt deze week ten einde. Wel zijn er in de wintermaanden nog enkele winterse evenementen met kermisattracties.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be